Archive for september, 2009

Don Carlos

dinsdag, september 22nd, 2009
Don Carlos

Miranda, Colombia, 5 oktober 2009

´Cuando veas a un hombre bueno trata de imitarlo; cuando veas a un hombre malo examinato a ti mismo´. Opmerkelijk citaat op de grafsteen van Pablo Escobar, ´zie je een goed mens imiteer dat, tref je een slecht mens onderzoek dat´. Het duurt even voor ik Montesacro heb gevonden. Een klein kerkhof 20 km buiten Medellin. In tegenstelling tot de landen in Centraal Amerika geen opsmuk maar slechts platte, kleine stenen. De informatie dame bij de aula van het kerkhof, ´voor al uw begrafenisdiensten´, begrijpt het niet als ik haar naar de plaats vraag. ´Waarom op zoek naar het graf van een intens slecht mens?´ Tja, Pablo Escobar is de enige bekende Colombiaan voor mij en dus waarom niet op deze zondag. Zij brengt me naar het familiegraf, wat lage struiken en platte stenen. Geen mafia opsmuk voor deze Capo de tutti Capo die de cocaine industrie van Colombia (wereld marktaandeel 80%) eigenhandig wereldwijd op de kaart heeft gekregen. De man die na ontsnapping uit de gevangenis in een klopjacht van 499 dagen door een speciale eenheid (1500 man met als enige doel hem terug te brengen dood of levend), uiteindelijk is omgelegd midden in Medellin. Overigens ook een fervent verzamelaar van Harley-Davidsons.
(meer…)

Scarface

dinsdag, september 22nd, 2009

Medellin, Colombia, 21 september 2009

¨Wat vindt je van Colombia¨, zomaar een motor politie agent bij de Esso, op de motor zoals bijna iedereen in Colombia. Wat kan ik zeggen? Na ruim een week in Colombia ben ik al verliefd op het land en op het winkelmeisje. Ik hou het positief, ¨prachtig land, super vriendelijke bevolking en prachtige vrouwen¨. Hij lacht trots. Hij kent de reputatie, van het land en misschien ook wel van zijn dienst. ¨ Waarvandaan en waar naar toe?¨, ¨Cartagena naar Medellin en via Cali naar Quito, Ecuador¨.  Als ik zoals nu de kans krijg brabbel ik rustig door, over de reis, de motor, het weer of vandaag over Cartagena. ¨Prachtige stad maar ook veel gespuis, in de avond en nacht kan ik in iedere straat iedere gewenste drug voor weinig kopen¨. De agent kijkt bedenkelijk. Als ik hem vertel dat de lokale biertjes voor mij voldoende zijn worden we het snel eens over het beste merk en dat de politie goed werk doet. Ciao en adios. Het is goed dat het hierbij blijft.

(meer…)

Johnny B Goode

maandag, september 14th, 2009

Cartagena de Indias, Colombia, 14 september 2009
Afgelopen donderdag in Cartegena geland. Sorry voor de late berichtgeving hierover, Donderdag en vrijdag heb ik nodig gehad voor de normale beslommeringen. In dit geval de hele vrijdag besteed aan de importpapieren voor de motor en een betaalbare verplichte verzekering. Zaterdag en zondag in een voor mij nieuwe wereld beland. Vandaag, maandag, de hele dag onderhoud aan de motor. Samen met Marcus heb ik onderdak in een hostal gevonden. Vooral backpackers die hier de revue passeren die vooral veel willen praten (en drinken en diverse rookwaren), maar nog veel meer een tijdslurper de contacten met de bootmensen. In zes dagen met 10 man en 2 vrouw op een catamaran veel beleefd (storm, ziektes, diefstal) en ondanks dat we verspreid over de stad leven is er geen dag voorbij gegaan zonder dat we bij elkaar komen. Ook onverwacht, de dag en nachttemperatuur is opnieuw een tandje opgeschoven. Panama Stad was al heet maar in de vroege ochtend is het hier al ruim 30 graden, in de middag piekt het naar even boven de 40 graden en om 12 uur in de nacht zie ik 29 graden ophet display. Vanaf Panama Stad opnieuw veel belevenissen, lees vooral door hieronder als je daar in geintersseerd bent voor een kleine greep daaruit. Voor zij die dat niet zijn in het kort het vervolg, vanaf hier de bergen in richting coca en koffie, dinsdag vertrek richting Medellin, vanaf daar richting Cali en de grens met Equador en door naar Quito. Gaat wel even wat dagen duren. Voorlopig nog samen met Marcus op pad. Andy, Tony, Mannfred en Wallis zijn al vertrokken in dezelfde richting, hoop hen voor de grens te treffen.

(meer…)

Fritz the Cat

zaterdag, september 5th, 2009

Panama Stad, Panama, 5 september 2009

Korte update, dinsdag gearriveerd in Panama Stad, nog steeds samen met Marcus op pad, vooral in de bergen na San Jose veel regen, grensovergang zondagmorgen soepel.

Dinsdagavond met 6 motorrijders overleg downtown Panama, Andy, Tony (Engeland, BMW GS), Mannfred (Duitsland, BMW GS), Marcus (Canada, Kawasaki KLR 650) en Wallis (Canada, Ural met zijspan), na veel bellen, mailen met air cargo, bootcharters etc woensdagavond gesproken met Fritz. Zaterdag laden we de motoren op zijn catamaran, Fritz the Cat, wordt avontuur, vanaf Panama Stad tot einde PanAmerican highway, daarna veel off road en op zeker 1 rivier oversteek, voor mij waarschijnlijk per kano. Vertrek zondag vanaf de Caribische kust, via San Blas naar Cartegena, Colombia, verwachte aankomst donderdag.