Archive for juni, 2009

´We zullen doorgaan´

donderdag, juni 18th, 2009
´We zullen doorgaan´

Granada, Nicaragua, 18 juni 2009

Zondag een week of wat geleden, de motor draait al als een lange gringo op me afloopt en zich voorstelt. Guy is zijn naam, of hij een foto van mij en de motor mag maken. Uiteraard. Hij is vanuit de VS voor een paar dagen op bezoek bij een vriend en heeft van mij en de motor gehoord. Altijd fijn om te horen. Als ik vraag naar de achtergrond van zijn belangstelling en hij begint te vertellen val ik bijna uit m´n zadel van verbazing. Guy is Fransman en heeft begin jaren ´80 op een Motobecane, een brommer (jawel 49 cc) in drie jaar tijd de tocht van Alaska naar Argentinie en via Afrika terug naar Frankrijk volbracht. We praten wat, wisselen mailadressen uit en hij belooft een foto op te sturen.

(meer…)

Heintje nog in Granada

donderdag, juni 11th, 2009
Heintje nog in Granada

Granada, Nicaragua, 11 juni 2009

Langzaam, langzaam aan gaat het wat beter met me, zelfde patroon als vorige keer, uitgeput, futloos, beetje hoofdpijn. Remedie is vooral veel slapen. Naast de garage van Wayne (foto), een soort onderhuis waar ik sleutel aan de motor, is een 2e huiskamer met slaapbank. In de nacht houden gemiddeld zo´n twee of drie katten me gezelschap en Blackie, de ex-zwerfhond. Mijn enige activiteit afgelopen dagen is Blackie uitlaten. Hij heeft een nog betere neus voor onheil als ik en laat dat duidelijk blijken, zwervend door de straten hier leer ik van hem wie wel en niet te vertrouwen is, de laatste categorie is als de dood voor hem, lopen met een grote boog om heen. Vooral handig in de avond en nacht.

(meer…)

Heintje Davids 2

zaterdag, juni 6th, 2009

Granada, Nicaragua, 5 juni 2009

Vandaag niet vertrokken. Geen oog dicht gedaan afgelopen nacht. Opnieuw moe, uitgeput en hoofdpijn. Stroom en airco vielen uit vannacht, hitte inmens. Veel mensen klagen met zelfde verschijnselen, griep achtig. Lijkt echter niet op varkensgriep. Ieder half uur op  nationale tv waarschuwingen daarvoor. Deze week 7 constateringen daarvan in Masaya, 16 km verderop, kom daar wekelijks.

In een weekend ga ik de grens niet over (zie Honduras), zondag nationale feestdag, vertrek hopelijk maandag of dinsdag.

Dank voor alle reacties op bericht 1, doet me altijd goed!

Heintje Davids

donderdag, juni 4th, 2009
Heintje Davids

Granada, Nicaragua, 4 juni 2009

Afscheid nummer twee van Granada. Het is zaterdagavond en het wordt al bijna normaal, afscheid nemen van alle mensen die ik hier in korte tijd heb leren kennen. De tijdelijke import vergunning verloopt op donderdag. Op dinsdag voel ik me niet helemaal tof, woensdag zet dat door, ben volslagen uitgeput en heb hoofdpijn de hele dag. Kan met moeite het ene been voor het andere zetten. In Jimmy´s hotel huur ik voor een paar dagen een kamer met airco. Op donderdag moet ik vertrekken maar dat gaat gewoon niet. Sinds het regenseizoen is begonnen zweeft er van alles in de lucht, ik hoor veel mensen klagen over ziektes zoals griep. Het leidingwater loopt terug in kwaliteit, de enorme hoeveelheid regen die in korte tijd kan vallen, overstroomt de zwakke plekken in het systeem die regelmatig breken. Bacterien krijgen daardoor de kans zich in het leidingwater te nestelen. Het leidingwater is soms helder en soms niet. Ik schakel weer terug naar fleswater. Na zo´n vijf tot zeven dagen voel ik me weer wat beter.

(meer…)