Archive for the ‘Biker's chit-chat en Motorpraat’ Category

Motorpraat deel 2

donderdag, december 11th, 2008
Motorpraat deel 2

Let op: dit bericht bevat alleen bla bla over boutjes en moertjes, volstrekt niet interessant als je niet een meer dan gemiddelde belangstelling hebt voor ‘Old Betsy’! Het is voor mij een manier om mijn gedachten te ordenen en deze te communiceren met mijn helpdesk in Nederland.

Eerst even lachen: in Alaska betaalde ik USD 4,40 voor een gallon premium benzine, inmiddels betaal ik USD 2,10 voor een gallon, dat betekent van 1,16 dollar per liter nu nog slechts 55 dollarcent, de dollarkoers is echter gestegen van 66 eurocent voor 1 dollar naar 87 eurocent, als ik daarmee rekening hou, betaalde ik in Alaska voor een liter benzine EUR 1,16 en in Californie EUR 0,48.

De fietskilomerteller staat inmiddels op 7.000 kilometer.

(meer…)

Motorpraat 4.000 km

maandag, september 15th, 2008
Motorpraat 4.000 km

De fietskilometerteller wijst inmiddels meer als 4.000 km aan, tijd voor voor een update over het wel en wee van de Liberator. Hopelijk interessant voor alle motor geinteresseerden, voor alle anderen: sla dit gerust over. Op de foto zijn twee koolborstels te zien, de bovenste is nieuw (reserve), de onderste uit de dynamo, de stukjes vond ik onderin het deksel van de dynamo.

(meer…)