Heintje nog in Granada

Heintje nog in Granada

Granada, Nicaragua, 11 juni 2009

Langzaam, langzaam aan gaat het wat beter met me, zelfde patroon als vorige keer, uitgeput, futloos, beetje hoofdpijn. Remedie is vooral veel slapen. Naast de garage van Wayne (foto), een soort onderhuis waar ik sleutel aan de motor, is een 2e huiskamer met slaapbank. In de nacht houden gemiddeld zo´n twee of drie katten me gezelschap en Blackie, de ex-zwerfhond. Mijn enige activiteit afgelopen dagen is Blackie uitlaten. Hij heeft een nog betere neus voor onheil als ik en laat dat duidelijk blijken, zwervend door de straten hier leer ik van hem wie wel en niet te vertrouwen is, de laatste categorie is als de dood voor hem, lopen met een grote boog om heen. Vooral handig in de avond en nacht.

De reden van mijn ´algehele malaise´ is me niet helder. Na de start van het regenseizoen is het de laatste anderhalve week verdacht droog en windstil geweest. Zolang het niet stormt aan de Caribische kust blijft dat zo is de verwachting. Hierdoor krijgt al het vliegend verkeer (van ultra minieme vliegjes, muskieten tot grote libelles) volop de kans lang te overleven en mij te bezoeken. Ik hou me nog gedeisd de komende dagen en verwacht (!) maandag of dinsdag te vertrekken. Op olie verversen na is de motor meer dan klaar, nu ik nog!

9 Responses to “Heintje nog in Granada”

 1. Jacob zegt:

  beste Jan Gerben,

  Ben blij dat het iets beter gaat, zet nu door je bent op de goede weg ! Hoor graag snel nog betere berichten !!

  groet

  Jacob

 2. Ronald en Renée zegt:

  Ha Jan Gerben,

  Gelukkig gaat het wat beter met je. Eigenlijk waren we best wat ongerust. Dat zijn van die dagen dat je enorm naar je eigen bed verlangd.
  We zien altijd uit naar je berichten.

  Groet, Ronald en Renée

 3. David zegt:

  Ha JG,
  Vervelend dat je gezondheid te wensen overlaat.
  Hopelijk knap je snel op en kun je weer genieten van je reis.

  Groet,
  David

 4. Richard zegt:

  Hoi JG, ondanks de drukte hier zoek ik zeker om de dag je site op, en baal dan als er niets nieuws op staat. Je huidige fysieke situatie hoort er allemaal bij; ‘t is nèt het èchte leven! Gewoon jezelf aanpassen aan de situatie en het ritme. Geniet van alles om je heen; je zult er nog heel lang op teren. Dit komt niet zo snel meer terug. Stuur je me nog eens een antwoord op mijn vorige mail? Je hebt er nu de tijd (maar waarschijnlijk niet de puf) voor….
  Prosperidad!
  Ricardos.

 5. Roy van Hutten zegt:

  Hallo Jan Gerben,

  We hopen dat je herstel spoedig verlopen zal. En we hopen vooral dat je voor verdere malaise bespaard zal zijn.

  Groeten van Roy en Ans.

 6. Frank zegt:

  Juan,

  Werkelijk geweldig om te lezen wat je allemaal meemaakt. Ik kijk echt uit naar je berichten, daarom top te horen dat het je nu weer wat beter gaat. Sterkte man, en dit is natuurlijk wel een levenservaring met ups en downs die zijn weerga niet kent.

  Frank

 7. Helen Strang zegt:

  Hey JG
  Fijn voor je dat het nu wat beter gaat. Rust goed uit hoor. Betsy is in ieder geval wel uitgerust.
  Ik hoop dat je verdere trip rustiger verloopt.
  Hoor snel iets van je.
  Gr. Helen

 8. André & Jet zegt:

  Hé JG,

  Wat een toestand allemaal, maar wees tevreden, zo’n belevenis heb je vaak maar eens in je leven. Goed man !!! We zijn trots op je.
  We wensen je gezondheid en geluk voor het laatste stuk. Liefs uit Schoonhoven

 9. ariena zegt:

  Ha Jan Gerben,

  Ik ben blij dat het weer beter met je gaat. Hoprlijk ben je on the road again.
  Ik was zaterdag ook niet zoallsik weaen moet. Ik zaag de wereld voor een doedelzak. Alles om me heen draaide en ik was duizelig. Niks nieuws onde de zon. Ik heb dat regelmatig. Ik heb een lage bloedduk, 180/80. Waarschijnlijk wordt hij dan te laag. Slapen is dan het beste medicijn.
  Gelukkig is Bruce heel lief, De trap is dan eng. Je wwet dat trappen verboden terrien voor me zijn. Mijn eigen trap wodtt oogluikend toegestaan.
  Ik hoop dat het goed met je blijft gaan.
  Bruce wordt 29 juni 1 jaar.
  Goede reis, rij voorzichtig.
  Ik hoop weer bij het volgende Nederlandse concert van Berend Lentkei te zijn. Hij is Springlevend en Steengoed.
  Nu tot mails, ziens.

  Groetjes vanuit Gouda,
  Aiena en Bruce baby cat

Leave a Reply

Kommentare zu diesem Post abonnieren.