Che for protection

Che for protection

Van de Arizona prairie naar de sneeuw van Vancouver. De Kerst begon voor mij bij de Musheno’s in Arizona, kon niet beter, op tijd voor de Kerstnachtdienst en daarna een borrel bij vrienden van hen. De volgende morgen na het Kerstontbijt heb ik het vliegtuig genomen naar Vancouver om de rest van de Kerst en Oud&Nieuw bij Michelle en vrienden door te brengen. Vancouver gaat gebukt onder een ongekende sneeuwval, iedere dag sneeuw ondanks de dagelijkse voorspelling van regen & dooi en daarmee verandert de stad in een winter wonderland (sinds half december 105 cm!). Na nieuw jaar weer terug en tijd voor de laatste voorbreidingen voor het Spaanstalige vervolg van de roadtrip.

Mijn plan is om via de Pan American highway naar Panama te rijden. In gensgebieden zal ik daarvan afwijken. Vanaf Arizona steek ik de grens over bij Lukeville, Sonoyda. De tactiek is simpel, het gaat erom zo snel mogelijk, zo ver mogelijk weg zien te komen uit het grensgebied. Alle tips en adviezen die ik krijg zijn daar eensluidend over. Lijkt eenvoudig maar Betsy is niet snel en ver op 1 dag staat ook te bezien.  Daarnaast is er volop papierwerk aan de grens te doen; eerst de US customs voor mijn visum en het carnet voor de motor, vervolgens de Mexicaanse douane voor een  visum en een tijdelijke importvergunning voor de motor en los daarvan ook nog verplicht verzekering zien te kopen. Wordt spannend hoe dat allemaal gaat lopen en eerlijk gezegd ben ik daar ook nerveus voor.

De route volgt de zee van Cortez: Puerto Penasco, Magdalena, Hermosillo, Guaymas, Los Mochis, Mazatlan, Tepic. Als ik daar ben weet ik hoe het is en bevalt om door Mexico te rijden en bepaal ik of ik via de kust verder ga of langs (door) Mexico City. In Vancouver kocht ik bij een vrouw uit Guatemala een verjaardagscadeau voor mijn broer. Van hetgeen ik kocht kwam het gesprek via de pins op mijn jack op Centraal en Zuid-Amerika. Affijn, een kwartier of meer later reken ik af en legt ze een pin op de toonbank. Prijskaartje heeft ze al verwijderd, een speldje met Che voor op mijn jack,  ’Che for protection’ zegt ze. Vanavond prik ik hem erbij.

8 Responses to “Che for protection”

 1. ariena zegt:

  Hoi Jan Gerben.

  Ik heb net je avondturen gelezen. Ligt er in Vancouver meer als 1 meter sneeuw. Nederland heeft ook een aardige winter. In Limburg en Branband ligt sneeuw. Met een paar nachten van -20. In Frieland is de elfstedekoorts begonnen. Mssr voorlopig is het daar boven nul. De ssrste tourtovht is al gereden. Vandaag is er nog 1. Gouda lag mandag en woensdag onder de sneeuw. Gisteren was het glad door ijzel. en werden een aantal snlwegen afgesloten door ongelukken, de meeste met alleen blikschade. Hier is het behoorlijk mistig.
  Nog gefeliciteerd met de verjaardag van je broer.
  Rij voorzichtig en goeie reis
  Groetjes
  Ariena

 2. Esther (Q-Consult) zegt:

  De beste wensen!!

  Groeten Esther

 3. Roy van Hutten zegt:

  Mooie sfeerfoto, al die sneeuw. Zoiets zullen wij niet meemaken, denk ik. Inderdaad spannend die reis die je voor de boeg hebt. Vooral de adviezen om zo snel mogelijk uit het grensgebied weg te zijn zouden ook mij nerveus maken. Take care enne…hasta la vista!

  Roy van Hutten.

 4. Helen Strang zegt:

  Hey JG
  Ten eerste de beste wensen voor 2009 en veel reisplezier. Zeker nu het spannend wordt heb je veel geluk nodig.
  Ik ben benieuwd hoe je het vindt en of je er goed doorheen kan komen.
  Hier lekker winterweer.
  Goede reis zo het eerste stuk. Ik hoop dat we snel weer iets van je horen, dan weten we dat het goed met je gaat.
  Take good care.
  Helen

 5. David zegt:

  Ha JG,
  De beste wensen natuurlijk voor 2009
  Lijkt me inderdaad een spannend deel van je tocht, maar ook wel een hele ervaring (in ieder geval achteraf ;-) ).
  Hopelijk kom je er wel aan toe om je verslagen te blijven schrijven, is erg leuk om te lezen. Good luck.
  David

 6. guido zegt:

  Hallo JG

  De beste wensen voor 2009 en keep ‘m rolling

  Groet Guido en Laura

Leave a Reply

Kommentare zu diesem Post abonnieren.