Obama ‘08

Obama '08

Om acht uur in de avond is het vrijwel stil op straat. Dit is Broadway in Oakland, een altijd drukke verkeersader die de hele stad doorkruist. Iedereen is in de buurt van een tv. Na ruim een half uur komt het verkeer weer op gang met een oorverdovend lawaai, alsof In Italie of Brazilie een wereldkampioenschap is binnen gehaald.

Ik sta voor Kayes bar, een ‘watering hole’, een simpele kleine lokale buurtbar die nu bijna uit z’n voegen barst. De herrie gaat de hele avond door. Alameda county, waar Berkeley en Oakland toe behoren, heeft ruim 90% voor Obama gestemd. Geen wonder dat iedereen op straat is. Al toeterend, drinkend en vooral lachend wordt dit gevierd.

Vanaf Seattle zag ik onderweg overwegend Obama affiches, alle westkust staten zijn Democraat ondanks een vreemde eend als Schwarzenegger als Republikein en gouverneur voor Californie. Overigens wil men hier geen kwaad woord over hem horen: hij ontvangt geen salaris, betaalt zijn eigen dienstauto, is zeer gedreven om mensen bij elkaar te brengen om zaken gedaan te krijgen en krijgt dat soms ook. Zijn uitspraken halen altijd de krant, de laatste was in de Mc Cain campagne: “I play the hero, he is the real thing”.

Om twee uur kondigt Ted de barman de laatste ronde aan. We nemen er nog 1 op de goede afloop. Ted telt zijn fooi van deze avond, 1.600 dollar. Ook dat is bijzonder.

4 Responses to “Obama ‘08”

 1. Harry zegt:

  Hi Jongen

  Ja leuk een eerste donkere president,hoop dat ie langer leeft als z’n voorganger.
  Misschien goed voor de economie,maar daar weet jij alles van als econom
  Hoop dat het nu wat beter wordt voor de Amerikanen
  Leuk zo’n fooienpot ,kan je een lekkere neut van drinken
  Ik hoor van je

  Gr
  HD

 2. steve zegt:

  Well, the deed is done… I’m only worried about what Bush will do in the next two months…Too much time for someone with the I.Q. of a grape… Keep riding, keep smiling- it keeps the bug population down…………..steve

 3. Helen Strang zegt:

  Hey JG
  Balen dat je motor niet helemaal in orde is. Hoop dat ie snel gerepareerd kan worden. Hoe was het om dichtbij de verkiezingen te zijn? En wat zijn de meeste reacties?Kan me iets voorstellen. Maar het lijkt mij een gekke huis daar.
  Hier alles in orde, je hebt een knalfeest van Haga gemist. Was echt goed georganiseerd en veel leuke dingen te doen en erg goede muziek.
  Enig idee of je nog terug komt naar dit kikkerlandje? Ik zou het wel weten hoor zo lekker rondtrekkend en leuke mensen ontmoeten. Kijk uit naar je volgende verhalen en voor nu
  Ciao bello
  Helen

 4. Ton Dekker zegt:

  Hallo dokters hier nog wat wetens waardigheden uit het wonderschone Moordrecht. Inmiddels is het 2 weken geleden dat ik ben geopereerd aan mijn maniscus (geamputeerd). Jawel hij is er uit gehaald, na 5 keer mis prikken in mijn rug. Dus nu wat rust houden, wat voor mij niet moeilijk moet zijn, volgens mijn omgeving.Nou ja rust houden is ook weer zowat, Nick had een klusje in Warzawa (Poland). Dus niet geaarzeld en met hem mee geweest, wat erg leuk en gezellig was. Je ziet dan dat het een volwassen en zelfverzekerde gozer is die zijn talen en manieren kent. Verder zijn we bezig met het bobbere van de Lib. waar al aardig wat ideeen en hardware voor is aangeschaft. Het frame,voorvork en de naven met velgen ligen bij de spuiter. Tack heeft ons een mooie pneumatische heftafel gebracht waar we tenminste op nivo kunnen denken en sleutelen. Vandaag naar bigtwin motorsale in Rosmalen waar we nog wat verder kunnen brainstormen en stuf scoren. Ik zou het bijna vergeten, maar ik ben nog even bij de band en Sjakie wezen kijken. Dennis was een paar dagen weg en jij ook, dus het hart is er wel even uit. Maar ik moet zeggen niet de geest. En je maar zo denken, al die vrijetijd geeft ook weer ruimte voor inspiratie. Je bent weer wat op de hoogte van wat er hier in het dorp en de omgeving zo,n beetje leeft. Het ga je goed en ook de Lib. en doe Dan en Mary de groeten from the Elevator man.
  gr Ton D. en family

Leave a Reply

Kommentare zu diesem Post abonnieren.