Oakland onderhoud

Oakland onderhoud

Als mazzel en pech de schalen zijn op een balans, dan slaat de schaal volop door aan de mazzalkant. Mazzel is dat ik onderdak heb bij Dan & Mary in Oakland, pech is dat de dynamo van de Lib opnieuw de geest heeft gegeven maar vooral dat dit even gaat duren. Na veel testen en intensief mailverkeer met dokter Larry hebben de mannen van Rite Way Electric hun uitsluitsel gegeven: het anker van de dynamo is kapot. Dat is nummer twee deze roadtrip.  Vraag ik teveel van de motor door op sommige dagen meer als 500 km te rijden? Wordt de dynamo te heet, is het toch die verdraaide accu die de dynamo de nek omdraait (de nieuwe accu staat inmiddels volgeladen te wachten). Geen idee. De dynamo verblijft nu bij Rite Way in San Francisco, 3-mans bedrijf gespecialiseerd in dynamo’s, het anker wordt elders bekeken om eventueel op te laten knappen en dokter Larry heeft inmiddels een dynamo survival pakket gestuurd.

Ondanks dat ik hier moeite heb om onderdelen of de juiste mensen hier te vinden, is het de meest geweldige plek om onderhoud uit te voeren. De motor lijkt wel gedesintegreerd zonder wielen, dynamo e.d. Na de eerste dagen zonder vervoer heb ik inmiddels de motor van Dan (H-D Springer softail) aan de praat (accu + banden) en met een beetje geluk vandaag of morgen een Oldsmobile uit 1954 (Rocket 88 coupe) (vocht en accu). Overdag rommel ik dus wat aan, in de avond veelal op pad naar een concert downtown Oakland en Frisco, naar de lokale bars, een gastlezing gegeven voor de San Francisco Sate University, weekend San Diego met Wiegert en vooral veel discussies met de lokale types over verkiezingen en alles wat de gemiddelde en de vele niet-zo-gemiddelde-types die ik hier tegen kom bezig houdt. Later meer over dat alles, vandaag wordt hier historie wordt geschreven, vanavond ben ik bij een een verkiezingsbijeenkomst.

2 Responses to “Oakland onderhoud”

 1. jasper zegt:

  Hoi JG
  Vanavond geen gathering met de mannen, dus mooi even tijd voor een
  korte note. Ik neem vast een voorsprong op de verkiezings uitslag en
  “feliciteer je met Obama, die de puin moet gaan ruimen.
  Wij wensen je vast sterkte voor Megico, en many putholes to miss.

  de holletjes, vlist

 2. Wiegert zegt:

  VRIENDSCHAP. Jawel, met hoofdletters want wat me nu is overkomen heeft me toch wel bijzonder geraakt. Ik zou op zakenreis naar SanDiego en heb het hotel met 1 dag verlengd om zodoende met Jan Gerben zaterdag te kunnen gaan stappen in San Diego. Tja, en zoals jullie weten heeft “de Lib” wat roet in het eten gegooid en kon JanGerben niet met de motor in SanDiego verschijnen. Tot mijn verbazing kreeg ik van JanGerben te horen dat hij dan wel even zou komen overvliegen om toch het avondje niet te missen!! GAAF dus!! We hebben samen vrijdag-avond en zaterdag doorgebracht in die mooie stad. Ook is de zaterdagavond wens uitgekomen en als knal op de vuurpijl naar een klein jeugdhonk geweest met een echt harde HARDE hardrockband !

  He JanGerben, Het ga je goed & THANXX!!, Wiegert

  http://apps.facebook.com/ilike/artist/INSTINCT+OF+AGGRESSION

Leave a Reply

Kommentare zu diesem Post abonnieren.