Bomberos Voluntarios Malacatancito Huehuetenango

Slechts een kort bericht vanuit Guatemala. Afgelopen zondag begaf m´n derde versnelling het. Lastig. Was onderweg van Huehuetenango naar Antigua. Sleutelen in tankstation leverde niets op. In plaatsje langs de Pan American een mecanico opgezocht. In niet optimale omstandigheden (understatement, sleutelen in het zand, nauwelijks gereedschap, onderdelen rollen over de vloer, grote rode mieren kruipen over m´n gereedschap …) versnellingsbak gedemonteerd. Alle tanden van het koppelingstandwiel derde versnelling liggen er af (5). In de nacht met dokter Elias contact gehad, tandwiel is onderweg, kan 5 tot 12 werkdagen duren, dit is de jungle van Guatemala waar ik nu ben. Heb onderdak bij de brandweer. Inmiddels alle rollagers en versnellingbakonderdelen gevonden en schoon gemaakt, mis voor zover ik kan overzien slechts 1 boutje van het versnellingsbakzijdeksel.

Malacatancito heeft geen internet, ben nu in de stad (Huehue) met El Commandante om spullen op te halen voor hen, kan ik mooi effe bij het internet. Morgen start ik als vrijwilliger bij de Bomberos, op de ambulance op de Pan American (Inter Americano zoals ze hier zeggen). Ben benieuwd.

6 Responses to “Bomberos Voluntarios Malacatancito Huehuetenango”

 1. Michelle zegt:

  Ah , Betsy has become her own version of “The Never Ending Story” Thank goodness the movie has a very happy ending, as will your’s.
  Now as to you becoming a volunteer in Mala Catan Cito Guatemala, how amazing and wonderful is that. Will you be in uniform? You must take pictures. This is the perfect opportunity to develop new skills and add to your resume.
  Another new road to follow on your journey, as they say always expect the unexpected.
  Be well, Michelle

 2. Paul Boering zegt:

  Hoi jan gerben,
  Elke keer kijk ik op de mail op school naar jouw nieuwe stukje. Ze worden steeds beter omdat je steeds meer over het dagelijkse leven praat. Zo leer je het land kennen. Met de kaart erbij volg ik je. Zelf ben ik as. zomer aan de beurt door met een 1200zijklepper door de states te gaan.
  Met de motor geen gezeur mee?! Hoe is het olie verbruik bij die hitte en heb je daar reserve van mee of haal je het terplekke?
  Goede reis en adios, Paul

 3. Dick Segers zegt:

  Zo dan, even de bak repareren in de jungle. Ik denk dat we jou na deze reis ook dokter gaan noemen ;-)

  Veel plezier met de Bomberos, als het maar niet zo erg wordt als in Australië
  [img]http://media.nu.nl/m/m1bzwd8aiqnj.jpg[/img­]

  Dick.

 4. ariena zegt:

  Hoi Jan Gerben,

  Betsy had dus weer kuren. Ach, dat houd de spanning er in.
  Eerst sleutelen langs de weg, Heb je de bout nog gevonden?
  Je logeert nu bij de brandweer. En gaat straks als vrijwilliger op de ambulance. Als bijrijder, of moet je speciale kleding aan.
  Ik ben benieuwd.
  Succes en goeie reis
  Groetjes Ariena

 5. steve zegt:

  Well, Betsy is over 65…a little work at that age is normal! Near as I can read Dutch, it’s been a helluva trip…By the way, we’re booked for the Isle of Man…see you next month???

 6. Helen Strang zegt:

  Hey JG
  Wat jammer dat Betsy toch weer van haar laat horen. Behandel haar maar weer met een fluwelen handschoen en dan gaat het wel weer goed met haar. Ik denk dat ze het nodig vond dat jij en zij wat rust kregen.Geniet je nog van je reis. Ik ben benieuwd wat je van de ambulance vindt. Misschien wil je er wel blijven weken.
  Veel plezier nog verder en safe yourney als je weer verder gaat.
  Ciao Helen

Leave a Reply

Kommentare zu diesem Post abonnieren.