Pura Vida

Playas del Coco, Costa Rica, 13 augustus 2009

Costa Rica brengt een heel ander gevoel met zich mee als Centraal Amerika tot dusver. Duidelijk welvarender, veel reclame langs de weg voor Westerse merken, de supermarkt heeft alles wat je nodig hebt voor normale prijzen, auto’s zijn van recente bouwjaren, veel gringo’s die hier wonen & werken, toerisme volop aanwezig, al meer Harley’s gezien dan vanaf Mexico tot en met Nicaragua, kortom Costa Rica heeft een veel meer Westerse ‘look & feel’ dan ik tot nu toe heb gezien vanaf Arizona. Playas del Coco is een mini badplaats aan het strand met 1 voor mij geweldige tent, La Vida Loco, Jimbo zorgt voor me en vanmiddag heeft hij een ‘meet and greet’ met de Flying Dutchman zoals ze me hier noemen en Betsy georganiseerd, voor mij en de motor en gaat met de ‘pet’ rond. Met de Hermosa Bad Boys motorclub ben ik op pad, prachtig t-shirt mee gekregen. Met de ‘bende van vier’ (vier nogal onafhankelijke, directe, veel praats, goedlachse, 100% toffe Nederlandse meiden), ben ik ruim een dag en een nacht opgetrokken. Maar helemaal bizar; op dinsdag ben ik geinterviewd door Derek, een onafhankelijke Hollywood producer van voornamelijk documentaires die hier op vakantie is maar voor de fun toch met drie camera’s op pad is. Een interview van ruim een half uur op het terras van La Vida Loca, palmbomen, strand en een diepblauwe zee als achtergrond. Vervolgens camera op de motor gemonteerd en rondje rijden, camera op de helm en weer een rondje rijden. Vooral ook bijzonder na een nacht doortrekken met hem en de bende van vier tot laat, hij is op doorreis dus nu of nooit. Eveneens bijzonder omdat zowel hij als ik al vroeg in de ochtend op de afgesproken tijd hiermee bezig zijn. Dat op tijd is even wennen in Centraal Amerika. Doel van hem is om er een acceptabel filmpje van te maken voor internet. Geen idee wat daar uit gaat komen, wel leuk om te doen en mee te maken. Zijn goedkoopste helmcamera heb ik van hem over genomen, een must voor wat ik doe volgens hem. Ga daar nu wat proefopnames mee maken die hij dan gaat bewerken na zijn vakantie. Ben benieuwd.

7 Responses to “Pura Vida”

 1. Ariena Blom zegt:

  Hallo Jan Gerben,

  Ik opende net mijn mail en vond je bericht. Ik begrijp dat Costa Rica hel leuk is. En dat er veel maar is, De supermarkt zou ik wel eens wilen zien. En heb je al een platenzaak ondekt? Wie weet wat ze daar van onze vriend hebben.
  Derek is je aan het filmen voor op het internet. Kan je een beetje met die camara helm overweg. Kunnen we dat ook gaan zien?
  Ik kijk uit naar de foto’s van mensen me de Harleys.
  Geniet van de natuur en de mensen,
  Bestsy doet het goed.
  Ik stop weer. Bruce was aan het klieren en aandacht trekken. Hij wil denk ik een zakje Wiskas. Volgens mij denkt hij “‘Bij brood alleen zult gij niet leven”‘. die brokjes eet ik later wel.
  Maak er een fijne vakantie van.
  Groetjes vanuit ”My (Your) Hometown
  Ariena

 2. Ary zegt:

  Welja meneer komt helemaal niet meer terug maar gaat na de release van een low budget roadmovie meteen door naar Hollywood om een oscar in ontvanst te nemen voor de meest veelbelovende runnerup. Nou als je nog een scriptwriter zoekt wil ik er graag voor in aanmerking komen, al begrijp ik best dat jij voorlopig meer materiaal in handen hebt voor een goede film dan ik.
  Wat wordt het volgende hoofdstuk “Betsy’s diaries” ?
  Ik heb nog bioscoopbonnen van de Albert Hein.

 3. paul boering zegt:

  Hoi Jan Gerben.
  Sinds tijden weere eens de tijd om je berichten te lezen. ik ben ni weer bij. Je maakt er wat van daar op het midden-Amerikaanse land. Nog even en je duikt Zuid Amerika in, geweldig. ik zit nu met de 1200 uit 1946 in Arizona en heb de dames netjes afgeleverd in Denver. Ingrid in mijn zijspan en Veerle, haar dochter, op haar liberator! de liberator heeft het fantastisch gedaan. Natuurlijk ware3n er wel een paar bijna-dingetjes, maar hij heeft he3tr helemaal goed uitgehouden.,
  Met de 1200 was dat heel wat anders. In Idaho Falls een nieuwe Hub in een dag ingezet en in Sheridan Wyoming hield de dynamo ermee op. Gelukkig een lasder bij me en het al die tijd min of meer gehaald wat ik van plan was.
  In Kingman AZ. bestelde ik een andere dynamo en de ochtend erna bleek de zwaarbeproefde accu te zijn overleden in een van zijn cellen!
  Nu heb ik op het zijspanframe een Jaopans accuutje gefabriceerd en dat zal het wel een tijdje gaan doen. Maandag 24/8 ga ik door naar het verdere zuiden, om te eindigen in houston. 28/9 zal ik daar wegvliegen om op de 30ste naar Australie te vliegen. Hier en i9n Nw. Sealand zal ik een off road motor gaan huren.
  Doe het rustig aan en ik vind zelf altijd: Als je panne hebt, staaan er zoveel goiede mensen klaar om je te helpen en zo zijn we al bij veel mensen in de tuin wezen kamperen , maar ook wel binnen geslapen en op feesten geweest. In Nood leer je je vrienden kennen!
  Reisgroet van Paul Boering

 4. Helen Strang zegt:

  Hoi JG
  zo kom ik terug van vakantie en vind ik 3 nieuwe berichten van je.
  Fijn om weer wat te horen. Ik begon me al wat ongerust te maken. Ja het leven gaat zo zijn weg en vooral als je een langere tijd in een land bent en je kunt dan je medemens niet links laten liggen. Als het in je aard ligt om te helpen dan doe je dit ook. En zo’n mens ben jij. Dat maakt wie je bent. Het zal best moeilijk zijn geweest om Nicaraqua achter je te laten met alles wat je daar hebt meegemaakt, doorstaan en de mensen die je hebt ontmoet.
  Ik vind het moedig hoor dat je doorgaat. Ik hoop dat de overgang niet als te erg is nu je in Costa Rica bent.
  Ik heb je verhalen weer met plezier gelezen.
  Hou je haaks en denk aan jezelf, want er is er maar 1 zoals jij.
  Hoe gaat het met Betsy?
  Nu ik hoop dat er gauw weer een berichtje van je is.
  God Bless en rij rustig.
  Helen

 5. Erik zegt:

  Ha die JG

  Lekker dat je weer on the road bent
  Sla ik vanmorgen de bigtwin open staat er een groot verslag van je trip in.
  zelfs twee pagina’s….
  Lache man ,ook een hoop foto’s en met vermelding Deel 1.
  ik stuur je nog wat foto’s van Connor, is alweer 1 jaar geworden .

  Goeie reis verder Gr Joyce Connor en Erik

 6. Cynthia zegt:

  He JG,

  Met de bende van 4 (hihi, erg leuk om te lezen!)
  Denken nog vaak terug aan de speciale ontmoeting met je!! Waren 2 hele leuke dagen in onze reis en fantastisch je verhalen te horen en je te blijven volgen natuurlijk! Zit je nog in Costa Rica of al weer on the move??
  Heel veel geluk op je pad, dat heb jij zeker verdiend!!

  Kussen van de 100% dutch girls.

 7. patrick gijzen zegt:

  he hallo allemaal ik ben al een tijd op zoek naar mijn oude en trouwe meester
  zijn naam is Paul Boering
  en lees heel veel over zijn verhalen van de plekken waar hij is geweest
  jammer dat ik hem persoonlijk niet ken mailen of iets

  de avonturen die hij mee maakt vindt ik geweldig en ik zie en merk ook dat hij het echt heel er naar zijn zin heeft
  hier in het koude kikkerland Nederland zullen we je er missen Paul!
  wij de klas groep die toen bij jou hebben gezeten zullen altijd aan je denken

  heel veel groeten en veel succes daar waar je ook bent

  Patrick Gijzen

  de jongen waar jij toen op het einde van de school een klerenhanger onder je overhemt droeg
  ik moet er nog steeds aan denken

  de muziek
  het dansen
  en vooral
  Born to be ride ( de film van de oorlog met de harley )

  mail een keer en vertel je avonturen ik zorg er voor dat iedereen hem krijgt te zien

  we zullen je missen

  acidburnzzz@hotmail.com

Leave a Reply

Kommentare zu diesem Post abonnieren.