Doorgaan !?

Doorgaan !?

Granada, Nicaragua, 8 juli 2009

Het gaat goed met mij. Dat heeft inderdaad even geduurd en ik heb geen idee wat de oorzaak was. Waarschijnlijk een virus, ik zie inmiddels meer mensen worstelen met dezelfde verschijnselen. Ook zij denken na een week´het is voorbij´ en dan komt het net zo hard weer terug. Veel (gedwongen) rust, medicatie en ander dieet hebben mij in ieder geval geholpen. Dat dieet is typisch een tropen probleem. Door de warmte eet je weinig en in mijn geval geen (te weinig) vlees, vis en ei voor langere tijd. Dank aan de oud Militairen die me er op hebben gewezen dat voor langere tijd in de tropen een gewoon voedingspatroon wellicht niet voldoet. Afijn, ik voel me weer goed.

Dat brengt me op het vervolg van de roadtrip, of niet? Meerdere reacties op het internet en via mail vragen zich dat af. Anders gezegd, wanneer is genoeg echt genoeg? Ik weet het niet, het voelt alsof ik opnieuw van start ga met alle gevoelens die daarbij horen. Met deze vraag hou ik me de komende dagen bezig!

19 Responses to “Doorgaan !?”

  1. leen zegt:

    jan gerben gewoon doorgaan, het mooiste komt nog, als je maar gezond bent en de nodige spuiten hebt gehad, besef dat je achteraf spijt kunt krijgen van het gemis van zuidamerika, als je daar door dat mooie land rijdt dan geniet je straks in nederland nog meer van het naspel. oftewel zie niet om, maar ga door, in nederland hebben we te veel regen, te veel woorden over recessie, terwijl het niet zo is, kortom iedereen denkt in recessie, denk jij maar in mooie landen, heerlijk eten, en geweldige temperamentvolle muziek, buones dias signor

  2. jhofdijk zegt:

    beste Jan Gerben,

    dank voor het betere bericht en het delen van je twijfels. Laat ik je dit zeggen, gisteren is het besluit genomen om een volgende stap te zetten in de invoering van de integrale zorgfinanciering. Een uniek moment om weer bij ons terug te komen, als verantwoordelijke voor de invoering heb ik je nodig, wij gaan er dan gewoon weer nuttig en gezellig tegen aan ! En dan gaan wij later naar Zuid America om het goede nieuws te vertellen, gewoon met een vliegtuig . Maar het is jouw keuze ! sprak hij vanachter een lekker glas rode wijn !

    Tot spoedig vriend !!

  3. Roy van Hutten zegt:

    Hallo Jan Gerben,

    We zijn blij dat het goed met je gaat. Wij wensen je veel wijsheid toe bij het nemen van een besluit. Ik kan je hooguit meegeven dat wijsheid zowel uit het verstand als uit het hart ontspruit. Volg je hart, maar houd het koppie erbij!

    Opa en Oma van Hutten.

  4. Arjen zegt:

    Heehee, je hebt waarschijnlijk de wereldwijd gevreesde Mexicaanse Griep goed overleefd (hier bij Florence maken we al plannen voor het geval 1/3e van het personeel ziek mag raken).

    Succes met het vervolg van de trip.

    Ik voel me bijna verplicht je op de hoogte te houden van de vorderingen van de Beste Band van de wereld. Als je via http://www.youtube.com/user/U2006com zoekt, zie je vele filmpjes van de nieuwe tour van U2. Gerucht gaat nog altijd dat ze ook Zuid-Amerika aandoen deze tour, dus ik hoop dat deze vier Ieren ergens bij je in de buurt ineens verschijnen (voor mijzelf is het nog ruim twee lange weken wachten voordat ik ze weer mag aanschouwen).

    Rest mij niets anders dan het toewensen van de hartelijke groeten. Ik hoop dat de komende weken je meer voorspoed brengen dan de laatste weken.

    Grtz.

  5. steve zegt:

    Jan, we ran together for a while, so I know how addictive the open road is… I miss it too! But, if we’re going to do an RTW together, save something for the future. Be back by Sep’t, and we’ll ride the Ace Cafe Reunion……steve

  6. Ary zegt:

    Heee J.G.
    Fijn te lezen dat je opgeknapt bent bikkel. Ach ja soms heeft Betsy kuren en daarna moet de baas even kuren. Voor de goede orde het is hier in Holland zeker niet alleen maar regen hoor, we hebben prachtig weer gehad en er komt vast nog meer moois aan, (Harry het actuele weerbericht bijhouden jongen). En als je zo ondertussen ook een beetje begint te verlangen naar je “oude” vrienden en de hollandse gezelligheid neemt niemand je dat kwalijk. Ik kijk er naar uit je met een goede sigaar en een glas lood (Dektaal) je avonturen te horen. Ik ben het helemaal met Roy eens, volg je hart maar houd het koppie erbij. Maar wat je ook beslist be on your way.
    Ary.

  7. Richard zegt:

    JG, als je nog de kriebels in je buik hebt (positieve dan), dan moet je ècht doorgaan. Als je ernstige twijfels hebt of je hebt het gevoel dat je het allemaal wel een keer hebt meegemaakt, keer dan binnenkort terug. En je hebt gelijk, het is een keer genoeg, maar je hebt als einddoel Tierra Fuego gesteld, dus als je dàt hebt bereikt, dan is het sowieso genoeg (toch?). Laat je wel wat vaker van je horen? (wij hebben óók gevoel….).

  8. Jaline zegt:

    JanGerben,

    je kan elke dag besluiten om te stoppen, maar de beslissing om door te gaan maak je maar 1x!

    Succes, met de keuze die je maakt

  9. Helma zegt:

    Hé Jan Gerben,

    Veel vrienden die zich zorgen om je maken en allemaal goede adviezen, en jij die degene bent die die beslissing gaat maken. Dat is een lange lijst plussen en minnen afwegen. Het weer gaat er in het Zuiden in ieder geval niet beter op worden. Wat zijn de dingen die je nog mee wilt maken? Welke doelen heb je nog niet bereikt? Waar droom je ’s nachts het meest van?

    Succes!!

    Helma

    Hee Gerrit ,

    Wanneer kom je nu eindelijk die bestelling van je ophalen ???
    En besef je wel hoe lang je hier bezig bent om al die belevenissen die je tot nu
    toe hebt meegemaakt aan je vele vrienden te vertellen?
    Ik schat zomaar een jaar !!! Heb je dan nou je zin !! .
    Ik begrijp ook dat als je weer terug bent er weer een baan in het verschiet ligt .
    Voor mij heb je je doel meer dan bereikt en Deo Volente komt er in de toekomst nog een deel 2 van dit avontuur.

    Ik denk ook dat veel mensen het niet durven schrijven ; we missen je .
    Wij , Helma en ik wel.

    Kom snel weer op de koffie , ouwe rakker ,

    Vaya con Dios ,

    Cornelis

  10. Helen Strang zegt:

    Hey JG,
    Alleen jij kan beslissen wat je moet doen. Je hebt eerder alles overwonnen en als je doorgaat of stopt zul je zeker weer overwinnen, Doe wat je hart je ingeeft. Je maakt het waarschijnlijk maar eenmaal in je leven mee. Waarschijnlijk heeft je lijf rust nodig gehad na vele jaren, je weet wel wat ik bedoel.
    Als je doorgaat blijven we je steunen en lees ik je verhalen. Als je terug komt hoop ik een boek van je reisverhalen te kunnen lezen en elkaar een keer weer te ontmoeten.
    Wat je ook doet je wordt gesteund.
    Ik ben wel blij te horen dat je gezondheid beter is. Betsy is ook lekker bijgekomen.
    Schrijf snel en tot horens.
    Tot snel.
    Liefs Helen

  11. Mari Brazao zegt:

    Hola amigo,

    Ojala tomes la desicion de seguir! y asi conocer a mi linda sudamerica…

    Besitos, cuidate
    Mari

  12. Rob Spaan zegt:

    JG goed te horen dat het weer beter met je gaat . Jij en Betsy hadden ff tijd nodig om op adem tekomen .Maak voor jezelf de goede beslissing doe wat je hart ingeeft. Je hebt al zo veel mee gemaakt daar kan je met ons nog genoeg over bomen ,nou man hou je haaks en wees voorzichtig.

    groet Rob.

  13. anja korteland zegt:

    Ha Jan Gerben,

    Van een afstand volg ik je site nog steeds, nu vanaf Florence ipv HagaZiekenhuis. Behalve over jouw reis te lezen, geniet ik ook van de verzameling reacties van mensen van wie ik er een aantal ken. Ook leuk.
    Over de afweging al of niet door te gaan kan ik alleen maar dit zeggen: Je beleeft een unieke ervaring, die je de rest van je leven meeneemt en misschien ook je leven voor een deel verder bepaalt. Maak het af. En als het dan zover is, dan voel je dat zelf.
    Ik kan het niet zoals Mari in het Spaans zeggen, dan maar op z’n Italiaans: buon viaggio e sei prudente!

    Hartelijke gtoet,

    Anja Korteland

  14. De buurtjes van 56 zegt:

    Ola,

    Lijkt ons geen keuze, thuis geen verplichtingen en alleen maar mooie dingen voor je! Pakken die kans. Lekker door hobbelen naar de mooie landen die nog voor je liggen. En als de winter eerder invalt dan buig je af naar Buenos Aires!!!
    Kortom lekker doorgaan op naar de lekkere vino, cigarillos, chica’s and caretera 40!!!

    Maar als je naar huis komt uiteraard ook helemaal top!

    De zonnige vakantiegroeten,
    De buurjtes

    Ps: onze bak is gestort!!!

  15. heleen en dirk zegt:

    Poeh, Poeh, Tja…
    Wij weten dat je binnenkort jarig bent, dus… van harte gefeliciteerd. Je gaat weer een nieuw jaar in. Natuurlijk ook de felicitaties van Lenie en JP. We hebben deze week nog een Anne aan de telefoon gehad. Veel succes met je keuzemogelijkheden enne blijven lachen. Groeten van Heleen en Dirk.

  16. Larry zegt:

    Gefeliciteert met je verjaardag !

  17. Marina Scheffer zegt:

    Jan Gerben,

    van harte gefeliciteerd met je verjaardag.
    Ik heb met veel interesse je belevenissen gelezen en wens je nu uiteindelijk toe dat je zowel met je hart als met je hoofd een besluit kan nemen waar je achter staat.

    Marina

  18. Erik zegt:

    Ha die Gee
    Gefeliciteerd man met je verjaardag.
    Ga nog maar effe een stukie toeren joh , stoppen kan altijd nog..
    Nou we horen je besluit wel.
    We missen je wel hier hoor.

    Groeten E J C

Leave a Reply

Kommentare zu diesem Post abonnieren.