Goodbye Alaska, Yukon & British Columbia

Goodbye Alaska, Yukon & British Columbia

If all best wishes I received from alle the people I’ve met on the road were a mile on my roadtrip I would have been in Argentina already!!!

Translation will be available at the end of october.

6 Responses to “Goodbye Alaska, Yukon & British Columbia”

 1. Ary says:

  Close encounters,
  Die gedachte kwam even in mij op bij het lezen van je evaluatie van je reis totnutoe, ik bedoel het moment waarop Richard Dreyfus het ruimteschip instapt en een collega doctoranders zegt dat hij hem benijd met zijn aanstaande reis. Een reis van verbazing en verwondering wellicht, nieuwe werelden en culturen die klaarliggen om ontdekt te worden. Het moet inderdaad ondanks alle ontberingen van kou en regen heerlijk zijn om bij wildvreemde mensen weer onderdak en een warm bad te vinden maar ook ,zoals Vancouver, een stad te ontdekken en je in onder te dompelen zodat het moeilijk is je vervolgens los te rukken en je reis weer voort te zetten. Het schrijven gaat je steeds beter af JG en er schuilt iets van een romanticus in je, ik hoop dat Amerika je net zoveel stof tot schrijven en net zo’n gastvrij onthaal zal geven.Het was dinsdagavond en natuurlijk is je reis {vaste prik} onderwerp van gesprek, zo ben je toch bij ons. Door jouw ogen we have all come to look for America.
  Full speed ahead but be careful.

  Greets Ary.
  Greets

 2. ariena says:

  Hoi Jan Gerben,

  Ik heb weer veel geleerd van je belevenissen. Ik wist niet dat er in Alaska een Goldrush was, en dat het nog steeds te vinden is.
  Dis houtkap wordt je ook niet vrolijker van. Ik kan mr voorstellennen dat het best gevaarlijk is, om tussen die grote wagens met hout te rijden. Vond je dat niet eng? Zien die truckers je of rijden ze met het idee dat jij rekening met hun moet houden.
  Dat je een foto hebt gemaakt van het huis, van de op dat moment nog onbekende Sara Palin.
  Zonder al die mooie ontmoetingen met al die aardige mensen was je heel veel verder geweest. Maar ik denk dat je dit nooit meer vergeet, Al die hulp, onderdak en contacten. Had je voor geen goud willen missen.
  Ben je nu opweg naar San Francisco? Ik zag net op het nieuws dat er in LA bosbranden zijn.
  Je zal best veel van de verkiezingen merken. Die komen al aardig dichtbij.
  Ik geloof graag dat het aafscheid emotioneel was. Maar je moet verder, ook omdat anders je visum verloopt.
  Goeie reis, ik kijk uit naar je volgende verslag
  Groetjes van Ariena

 3. Helen Strang says:

  Hoi JG
  Wat een verhalen en belevenissen maak je door. Daar had je vantevoren waaschijnlijk niet over kunnen dromen. Na jouw verhalen over Alaska weet ik zeker dat ik dit ook eens wil zien en beleven. Mensen ontmoeten is machtig mooi en je leert er veel van. Ik kan me voorstellen dat het emotioneel was om afsscheid te nemen. Het zal wel weer wat eenzamer zijn om verder te trekken, Maar ik denk dat je in de komende weken nog veel meer leuke en mooie mensen ontmoet, tenminste dat was mijn ervaring in the States. Ik kijk uit naar je volgende verhalen en voor nu
  Ciao, en drive safefully, Helen

 4. Anja Korteland says:

  Ha Jan Gerben,

  Ik ben net zo’n anderhalve week terug uit oa Montana. Heb nog geluk gehad met het weer; ’s nachts af en toe flink onder nul maar overdag zo’n 20 C. Overweldigend die natuur en hoe klein kun je je voelen, zeker in Big sky country. Was een geweldige ervaring. Heb geluk gehad en heb een uur lang een ‘pack’ van 4 wolven kunnen observeren die van een karkas van een Elk aten. Ik voel me al zo rijk met 16 dagen in de wildernis. Hoe moet jij je voelen met alle indrukken… en dan komen er nog zo veel!
  Veel plezier… en mocht je zuidelijker nog een uitstapje naar het binnenland maken; bij Page ( Arizona) is de Antelope Canyon, een zgn slot canyon en een waar wonder om te zien. Gewoon vanaf de parkeerplaats met een indiaan meerijden. ( een paar mijl door een rivierbedding) Dat is relatief goedkoop en je hoort het meest.

  Nogmaals heel veel plezier en ik bijf je verhalen volgen.
  Hartelijke groet,
  Anja

 5. dirk en heleen says:

  Be aware for the pipeline.
  In Yukon moeten ze geweldige whisky-likeur hebben.
  Jammer net te laat dus.
  De groeten en een kus.

 6. Sherlene says:

  What do you do for a living ? looking after my grandma I’m a housewife (retired)

Leave a Reply

Kommentare zu diesem Post abonnieren.