We will meet again (1)

We will meet again (1)

Juneau, zondag 15 aug 08

We staan bij de Mendenhall gletscher in Juneau, de motoren draaien en ik hoor Richard zoiets zeggen als, ‘daar is je beer’. Door de motoren hoor ik het niet echt goed en rij ik op naar David die voorop rijdt en nu stil staat en verdraaid, langs de kant van de weg zit een grote zwarte beer, gewoon op z’n kont. Kijkt links, rechts en naar ons. Staat op, draaait om en gaat terug het dichte bos in. Ik sta nog helemaal verbaasd te zijn als 1 minuut later de beer terug keert, weer kijkt en de weg over steekt, en dat gebeurt vlak naast waar ik sta. Wow. Alaska is overweldigend in vrijwel alles en m’n eerste ‘live’ beer on the road bevestigt dat nog eens. Vanmiddag ga ik met de veerboot naar Prince Rupert, twee dagen varen door alle eilanden voor de kust en hopelijk volop walvissen, orca’s en ander dierentuinspul.

Vertrek uit Whitehorse was emo, eerst afscheid nemen van Ryn, Saskia, Joe & Kate die Steve en mij als familie hebben behandeld en na een kleine twee uur op de Alaska highway de laatste koffie en taart met Steve. Hij gaat richting oost naar Edmonton en ik west naar Skagway. In de week dat ik met hem ben opgetrokken ben ik erg gesteld geraakt op hem met al z’n verhalen, grappen en uitdrukkingen. Het was echt tof om samen op te rijden. Bij het benzinestation nemen we afscheid en dan is het alleen verder. Hij laat me via de site weten of het hem lukt op tijd bij z’n broer te zijn. Hij woont tegenwoordig in Belgie en spreekt een beetje Nl. Ik weet zeker dat we elkaar weer zullen zien.

Vlak voor Skagway verlaat je Canada en moet ik door de Amerikaanse douane. Het regent dan al een tijdje pijpestelen en door het beslaan van m’n motorbril mis ik de stopstreep en sta dus pas stil direct voor de neus van de douanier. Fout. Terug. Zelfs met oordoppen in begrijp ik dat. Als ik uiteindelijk naar voren wordt gehaald is het eerste wat hij vraagt of de motor uit Nieuw Zeeland is, ‘nee’ dus, dan maar paspoort. Dat valt niet mee om onder alle lagen die ik aan heb uiteindelijk een droog paspoort te presenteren. Hij kijkt er even naar, vraagt of de papieren voor de motor in orde zijn, ‘uiteraard’, geeft nogmaals een compliment over de motor en zegt dan dat ik beslist naar de Harleyshop downtown moet gaan en of ik maar wil uitkijken want het is best glad. Wow, zonder enigerlei toestand of wat dan ook rol ik weer de grens over met nogmaals ‘go to the shop’.

Bij the shop wordt ik besprongen door het voltallige personeel, drie man. Iedereen die daar op de motor komt gaat op de foto, zelf signeren en op de wand. Als ik vertel dat ik onderweg ben naar Juneau drukken ze me op het hart om vooral bij Henry, de lokale Harley dealer de info over de plaats te halen. Op weg naar de plaatselijke VVV voor een B&B-adres passeer ik de dealer en maak kennis met Henry. Wel, nog voor ik de zaak verlaat heb ik al twee aanbiedingen om bij mensen thuis te slapen.

Wordt vervolgd, nu eerst naar Raz en naar de ferry.

16 Responses to “We will meet again (1)”

 1. Ariena Blom says:

  Hi

  Wat een belevenies met die zwarte beer. Was je erg geschrokken? Ja, dat moet wel. Hoe groot was hij/zij?
  Ik denk dat de beer geschrokken is van al dat motor geluid, Waarschijnlijk was hij gaan zitten om bij te komen. Wonderlijk dat hij eerst het bos in ging om terug te komen en de weg over te steken.
  Ik ben blij dat je niet aangevallen bent. Net wat je zegt dierentuinspul, in de vrij natuur. Heb je op de pont nog dolfijnen en orka’s gezien?

  Je hebt wel bekijks met je motor. Is het een zeldzaam model. dat ze je vragen bij andere dealers langs te gaan. Voordeel is dat je gratis slaapplaats wordt aangeboden. DAn hoef je je tent niet op te zetten. Dezr beer viel mee. De vraag is of je de volgende keer er weer zo afkomt.
  Ik denk dat deze opzoek was naar een rivier om zalm, of andere vis tevangen.
  Ik wacht op deel II.
  Hopelijk verbeterd het weer. Heb je iets voor je banden als het glad is.

  Waiting on a sunnyday
  We’ll meet again

  Stay hard, stay hungry stay alive.
  Greetings from your hometown
  Ariena

 2. Dick Segers says:

  Hoi JG,

  Zo te lezen ben je goed gestart. Erûg cool dat je zomaar een beer tegenkomt langs de weg. ( Als dat nog eens voorkomt wel ff een paar foto’s maken; staat wel stoer op je blog )

  Veerboottocht ziet er op de kaart ook wel leuk uit, ben benieuwd naar de verhalen.

  Good Trip,
  Dick.

 3. Harry says:

  Hoi JG

  Nu voor het weer hoef je zeker niet terug te komen ,het is hier klote weer met veel regen.
  Als ze zo gek zijn op dat ouwe ding misschien kan je hem wel ruilen voor zo’n nieuw ding(geintje),nu veel plezier op den eilanden ze zullen wel groter zijn dan bij ons bv Zeelandse eilanden.
  Veel plezier en blijf schrijven
  Gr

  Harry en Diane

 4. Ton Dekker says:

  Hallo dokters , zo te lezen gaat het goed. Kan ook bijna niet anders met alle voorbereidingen die je hebt getroffen, aan de motor en aan de geest. Ik zit me hier een beetje te verbijten met al die mooie belevenissen van je.Het doet me ernstig denken aan Jupiters reizen, maar dan live. Wat gaaf om al die types te ontmoeten en de verhalen aan te horen en ook om ze te vertellen.Hoop dat je ook de reacties leuk vind, van al je kennissen.

  Je t-shirts zijn inmiddels aangekomen en je hebt vast een goed maatgevoel, want ze passen allebei.
  Afgelopen week zijn we (incl. Sam) een weekje wezen kamperen in Frankrijk en het enige wilde beest, wat wij in de vrije natuur zijn tegengekomen was een everzwijn.

  ps.: Nick heeft vorige week in 1 x zijn rijbewijs gehaald en gaat vanavond zijn auto ophalen.

  Groetjes Ton, Jannie, Nick en Sam

 5. Cees says:

  He,

  Goed te lezen dat je zo veel lol heb,lekker met de natuur en je old solder
  blijf je volgen.

  Cees

 6. monika & jack says:

  Hey JG, wouw, volgens onze berekeningen en met de Rand McNally roadatlas erbij heb je dus al zo’n kleine 1500 km erop zitten.
  Heb je wel genoeg tijd voor heeeeeeeel je geplande trip, hahaha
  wij blijven jou en vooral je verhalen volgen, we duimen voor veel mooi weer, heb je wel verdient.
  tot schrijvens Jack en Monika

 7. leen jordaan says:

  ola jan gerben goed te lezen dat je het naar je zin hebt en dat je geweldig geniet, en naar je zin hebt, fantastisch dat je dergelijke beesten tegen komt, hier op de veluwe moeten we het doen met wilde zwijnen, en dan loop je ook een bosje om. ik geniet elke keer weer van je verhaal

  gr

 8. De buurtjes van 56 says:

  Ha die Gebster,

  Tof om alle verhalen te lezen, blijven aardig op de hoogte zo! Goed om te zien dat je motor ‘t red op gravel enzo (heb je later nog echt nodig).

  Bandje gaat goed. Ed pakt ‘t zoals verwacht meer dan prima op. Van het weekend naar Iron Maiden geweest ruim 2 uur snoeiharde old school (Beregoed…) tussen een hoop Groningse farmers.

  Have fun!!!
  Marion & Dennis

 9. steunpunt.de says:

  000. Good work man and go on, you passt on 080818 the first 10^2 statute.
  See you later on river Rhein, steunpunt.de.

 10. André en Jet says:

  Hé Jangerben !
  Wij volgen je, fantastisch tot nu toe !!
  Volhouden hè, maar volgens mij heb je het ontzettend naar je zin, geen echte tegenslagen dus ga zo door.
  André & Jet

 11. hans en trudy says:

  hoi JG
  Wat een mooie dingen heb je al meegemaakt!
  Kan al bijna niet meer stuk, maar nog een few more miles to go!
  Je verhalen zijn om van te smullen, misschien komt er ooit nog een boek uit van dit mooie reisverslag .
  wensen je alle goeds .
  hans en trudy

 12. steunpunt.de says:

  001. 10^2 moet natuurlijk 10^3 zijn maar ook mogelijk zou zijn 2^10 of 1063 echte statutes die wij op de kaart gemeten hebben. Een invoerfout was het zowiezo. In iedergeval zijn er zo,n dikke 1660 km gereden on ground en dat zijn pas ca. 7 graden naar het zuiden. Na aankomst in Prince ben je op ca.52 graden N, de home line. Prachtige Garmin, ik kwijl er van. Hou je haaks en tot later, Marian en Cor.
  PS: JanB, wij groeten je vanuit 6662DD52.nl en ook natuurlijk ook vannuit .de. Heb je tijd genoeg dan kom je maar weer langs in .de.

 13. Patricia says:

  Heyy JG!

  Fijn dat zo goed gaat, ik geniet van je verhalen!!!

  Groeten,
  Patricia

 14. Freek Vos & Simone says:

  Hey Jan Gerben,

  Via Dirk hoorden we van je website, superleuk om eens te lezen wat je daar allemaal meemaakt en om de foto’s te zien!

  Veel rij plezier nog!

  Groetjes Freek & Simone

 15. Roy van Hutten says:

  Hi Jan Gerben,

  als ik lees wat je zoal gezien hebt, lijkt me het toch net iets spannender dan wat ik aan wild zie op de Kroondomeinen. Alhoewel, een forse keiler maakt toch nog steeds indruk op me wanneer ik die in mijn eentje tegen kom.
  Geniet ervan en bewaar wat verhalen voor na je terugkeer.

  Medenamens Ans: Goodluck!

Leave a Reply

Kommentare zu diesem Post abonnieren.