Pauze

Pauze

Medellin, Colombia, 30 december 2009

Terug in de stad van de eeuwige lente! Vlak voor de kerst ben ik hier weer neer gestreken, letterlijk met het vliegtuig vanuit Santiago. Al vanaf september dat ik Medellin verliet heb ik contact onderhouden met Diana, mijn lief. Ondanks alle internetproblemen werd dat alleen maar intenser. Uiteindelijk besloten om de Kerst en Oud & Nieuw met haar samen door te brengen. Dus woon ik nu met haar samen in een piepklein, schattig apartementje in een van de volkswijken van Medellin. Temidden van tantes, neven, nichten, broers en andere schoonfamilie van haar. Mijn sociale omgeving is dus dik voor mekaar. Kerst in Colombia is een feest dat op kerstavond begint en pas eindigt in de dag daarop. Overgoten met drank, fikkie steken op straat voor de BBQ en uiteraard muziek en heel veel dansen, salsa en speciale kerstmuziek op ritmes die je niet van de kerst verwacht. Mijn lief zegt dat de salsa me aardig afgaat. Ik denk dat ze niet helemaal objectief is als ik zo eens om me heen kijk.

De tijd dat ik in Medellin ben, gebruik ik om voorbreidingen te treffen voor de finale van de roadtrip en vooral om een keuze te maken voor de route van de finale. Bankzaken, onderdelen voor de motor, mail bijwerken, artikel schrijven e.d. Hopelijk ook tijd voor de vele buitenlandse mail die al veel te lang op beantwoording wacht, veelal mensen die ik onderweg ontmoet heb. Tot mijn verassing heeft ook mijn Boliviaanse engel gemaild. In de dagen na het nachtelijk bergavontuur in het zuiden van Bolivia dacht ik dat ik haar gedroomd had, maar kennelijk bestaat ze echt.

El Libertador heeft tijdelijk onderdak gevonden in de tuin van een oud herenpand in Santiago. Het pand wordt gerenoveerd en omgetoverd in een hostal. Kiwi Dave en zijn club mannen houden een oogje op de motor die nu geparkeerd staat naast een 1954 Chevy.

De foto is genomen in de Atacama woestijn, een kleine 100 km buiten Antofagasto, Chili en 203 km verwijderd van de volgende benzinepomp.

Wens iedereen een spetterend en vooral gezond 2010 toe!!!

Dank voor alle reacties, sponsoring en mail. Jullie zijn mijn anker in Nederland!

21 Responses to “Pauze”

 1. heleen en dirk zegt:

  We denken dat het wel eens langer kan duren als je eerst aangaf. We schatten nu dat je de 2 jaar wel vol zult maken. Ooit een roze bril op gehad ? Pas op dat je geen leguana/ kameleon wordt. Poeh Poeh , das pas echte liefde, van Santiago terug naar Medellin. Medellin dat rijmt op 2010, dat jaar hebben we nog niet gezien, ook niet misschien. Mogelijk wel in je dromen, laat het je dan maar overkomen. 2010 nog steeds on road, het is fucking real , nee echt geen gekloot. Zorg dat je er met hulp van wat of wie dan ook iets moois van maakt.
  Stille gedachten, verwachten, verzachten de eenzame nachten die soms opgaan in rook. Proberen te leren maar wil en beheers jij dat al of ook?
  JG soms zit het tegen soms zit mee, soms is het hoera een andere keer hoezee.
  Be carefull outside there.
  Gelukkig 2010.

 2. Ary zegt:

  Nou blijf maar even losjes in de heupen dan.

  Fijne jaarwisseling jongen en een heel goed 2010.

  Ary.

 3. Joyce zegt:

  Hoi JG,

  We wensen jullie alvast een gelukkig nieuwjaar. We zullen aan je denken vanavond als je al salsadansend het nieuwe jaar in gaat.
  We zijn heel benieuwd hoe je je reis gaat vervolgen, toch maar een zijspan?
  Maak er wat moois van!
  En we hopen je toch wel een keer terug te zien in 2010.

  Groetjes,

  Erik Jan, Joyce en Connor.

 4. harry zegt:

  He gozer,kijk je uit voor je rug met al dat dansen en gezwier
  Voor jou ook een goed begin voor 2010 en hoop dat je tocht de tochten kan afmaken dan wel solo of met een zijspan
  Gegroet vanuit koud Nederland met vele knllen en lichten
  Harry

 5. Hans Vos zegt:

  Hallo JG, Wij wensen je een gelukkig 2010 en nog een hele goede eindtrip.
  We blijven je volgen en tot horens.
  Gr, hans en hanny

 6. leen zegt:

  jan gerben een gelukkig en voorspoedig 2010, zeker in het colombia, alleen je kunt de salsa wel leren dansen, maar kijk uit dat ze je niet als kogelvanger gaan opleiden. med is mooi, maar ozo risicovol, en dan is het leuk voor een maandje of wat, maar er komt ook een moment dat je terugverlangt naar de DOT in een ziekenhuis, en de regelmaat van een bedrijf, en dat je datgene dat je hebt geleerd kunt uitnutten. lukt dat wel in med ? of is de roze bril toch nog enigszins actief ? je kent mijn mening over dergelijke zaken, je hebt hier ook nog iemand waar je er voor moet zijn heb ik de indruk, dus voorgoed daar blijven lijkt me geen optie, en lief voorgoed hierheen moet je nu al beginnen met een inburgeringscursus. tja geniet van deze dagen, en sterkte straks bij het weg gaan, kom maar eens terug, en even weer leren hoe de zorg in elkaar zit, er is werk zat, maar de ontwikkelingen gaan hard, je hebt twee jaar lees en cultuurachterstand. adios

 7. De buurtjes van 56 zegt:

  Ha die Gebster,

  Klinkt beregoed, slimme actie!!! Lekker hoor, in den vreemde genieten en nu een beetje bijkomen en chillen, heel goed. Zijn benieuwd naar je vervolg, neem de tijd en blijf er van genieten.

  Hier loopt alles door maaruh wel met een nieuwe boot!!!! Superrelaxed, warmte (net op tijd, vriest hier behoorlijk), gemak, uitzicht etc. Helemaal goed. Sturen eerdaags nog wel wat foto’s door, kun je een beetje jaloers worden :-)

  Anyway jij ook een fantastich 2010 en dit keer geen ‘fuck 2009′…
  Have fun!
  Dennis en Marion

 8. Mylene zegt:

  He JG

  Al het goeds voor 2010 voor jou! Goed om van je te horen. Ben benieuwd of we je in 2010 weer in Nederland zullen zien, ik hoop van wel. Druk op je boot met het schrijven van je boek? Hier is alles ok, erg koud en winters weer met gladheid en sneeuw, ach ja het hoort erbij he… Indi vindt je verhalen ook erg spannend.

  Groet en geniet er van.

  Myl en Indi

 9. hans en trudy zegt:

  hallo JG,

  We wensen jou en je lief het allerbeste toe in 2010 !!
  Neem de tijd voor het laatste stukje en dan door naar Cuba, want daar rond rijden op El Libertador is wel het ultieme!!!
  Enjoy and stay in shape.

 10. monika & jack zegt:

  Beste JG, de allerbeste wensen voor jou en je lief voor 2010!

 11. Arend zegt:

  Hoi Jan Gerben,

  Wat een heerlijk leven zo zeg. Vrijheid, blijheid, mooi weer; wat wil je nog meer. Nou misschien een leuke opdracht in een ziekenhuis hier? Laat het weten. Momenteel mogelijkheden genoeg. Maar volgens mij ben je een permanente ontdekkingsreiziger aan het worden. Snap het best. Na 5 weken Australie/NZ, ook bijna geen zin meer in dit koude overvolle stressland. Maar goed, niet zoveel keus als jij. Geniet er van he! En alle goeds voor dit nieuwe jaar. HG, Arend

 12. guido zegt:

  JG
  zitten elke keer met verbazing je verhalen te lezen en hoop dat het in 2010 verder gaat
  Verder wensen je we een heel goed 2010 toe met veel geluk en gezondheid toe

  Guido en Laura vanuit een wit Gouda

 13. Willem en Annet zegt:

  Hoi JG
  De allerbeste wensen voor jou en je liefie.
  Veel geluk en plezier tijdens de rest van je geweldig spannende reis.

 14. lex jac en chantal zegt:

  jg beste wensen voor 2010 hier sneeuw en kou enveel binnenshuis maar blijven jou volgen via pc groeten uit bleiswijk

 15. leen zegt:

  ola jan gerben nog even dit, rianne vliegt de 22 februari naar costa rica, daar zouden bizondere vogels zijn, ze blijft daar 14 dagen, misschien een mooie gelegenheid om met haar terug te vliegen ? of is dat nog te vroeg, nog vijf weken, anders moet je daar blijven tot ze er weer heen gaat, doe rustig aan, en voorzichtig, en laat weten als je wat nodig hebt

 16. Eelk zegt:

  Ha JG,
  Nog steeds aan de salsa in Medellin?
  Enjoy!

 17. Helen Strang zegt:

  Hey JG,
  hoop dat alles goed met je gaat. Ben je al weer on the road??
  Of nog steeds aan het uitrusten en voorbereiden.
  Fijn dat het goed met je gaat. Hoe kan ik je sponsoren?
  Je verhalen blijven mooi. Wanneer komt dat boek?
  Hier alles goed. Ik vlieg over 4 weken naar lapland om dit in de winter te ontdekken.
  Verder lekker druk op werk.
  Groet vanuit een nat en koud Holland.
  Helen

 18. dirk&heleen zegt:

  Waar je nu bent is niet zo geweldig interessant, 3 weken geen bericht wel . Een beetje vreemd ?
  Geen bericht= goed bericht ? Geen zin in een site waarisjangerben.nl of zoiets.
  Voor degene die het wel weet: hcevos@home.nl

 19. Eric Dirkes zegt:

  Hey JG,

  Dat je nog steeds on the road bent….GAAAAAF! Ik ben weg bij Haga (ook eindelijk verstandig) en vroeg me na een jaar af hoe het met je was…niemand had je meer gezien, dus google ik FF en pats, daar ben je! Ik wou je ff laten weten dat ik het virus ook heb: sinds kort de trotse eigenaar van een WLC 1943!!! Het leven gaat nu beginnen! Als je terug bent kom ik ‘m wel laten zien.
  Hang in there!! Groet, Eric Dirkes

Leave a Reply

Kommentare zu diesem Post abonnieren.