Johnny B Goode

Cartagena de Indias, Colombia, september 14th 2009

Work in progress, landed in Cartagena, loads of stories to tell but short of time. For now just this short message. Tuesday will be going to the mountains, coca & coffee, to Medellin and from there on to Cali and the border with Equador, will take a few days.

Stories, pictures will follow, promise.

6 Responses to “Johnny B Goode”

 1. Harry says:

  He die Gerb

  Ik heb je een tijdje gemist en dus ook je verhaal,man wat een belevenis
  Het is hier 6.30 Dinsdag morgen en ik lees je verhaal met een glimlach
  Ik heb met genoegen je verhaal weer gelezen en kan weer effe vooruit,he ga je goed man en stuur vooral weer wat leesvoer.Gr van mij op Schiphol(Amsterdam) en van Diane

 2. Ary says:

  Een dinsdagavond 8 september,

  Ik heb de oude fiets van moeder opgeknapt, ketting vervangen de trappers en zadel,kogellagertjes gereinigd en met nieuw vet weer gemonteerd. Het afstellen van het achterwiel was wat problematisch, er bleef maar speling op zitten of anders liep het wiel te zwaar. zoals je weet behoort het wiel met het ventiel bij vrije loop onderaan tot stilstand te komen. Ik vond het wat te ver gaan om er “deskundigen” bij te roepen, bovendien zijn dezen eenzijdig ontwikkeld en hebben over het algemeen alleen verstand van oude motoren van een vaag amerikaans merk. Wat moeten die nou met een oerhollands fietsmerk. Nou ja uiteindelijk is het mij gelukt en ik moet zeggen oma zingt als een sopraantje in de kerk. Ik noem haar Beppie, naar mijn moeder die heet Elizabeth. Zo snor ik op eigen kracht op een heerlijke nazomeravond richting Jasper in de Vlist. Onderweg probeer ik met hoge snelheid een onoverzichtelijke bocht richting Willenseweg te nemen, de pech is dat er net een hoogbejaarde dame met looprek oversteekt. waarschijnlijk de avondklok genegeerd en ontsnapt uit het dichtbij gelegen verzorgingshuis Goverwelle. Dankzij bovennatuurlijke stuurmanskunst en een beetje geluk kom ik tot stilstand in een wilgenbosje. Nadat ik het oude besje met geestelijke bijstand weer op de been heb geholpen en het rekje wat bijgebogen rijd ik op halve snelheid verder. In het halfdonker kom ik over de brug aanfietsen en natuurlijk wordt ik zonder allerlei bijdehande opmerkingen ontvangen. De avond is heerlijk buiten op het terras totdat Ton D. het nodig vind om in het mesthok tussen de spinnen en de lucht van schapenstront de avond verder door te brengen, na enige discussie geef ik mij gewonnen en niet nadat Jasper heeft beloofd een van zijn befaamde gaslampen aan te steken. Bij het licht van de lantaarn bespreken wij de problemen van de wereld totdat ik vaag tegen de achtergrond van de weilanden een donkere gestalte dichterbij zie sluipen, het is de kat van de buren……….

 3. leen says:

  geweldig jan gerben, cartagene, wat een stil moment voor me zelf om daar bij stil te staan, drie jaar geleden was ik daar, in de sloppenwijken, in een klein hotelletje, met kamer zonder ramen, alleen maar koud water, een wc die je in het hele hotel kon horen, en dag en nacht lawaai, geweldig wat een stad, wel uitkijken want ook de sloppenwijken is niet pluis, maar ja jij bent heel wat gewend tegenwoordig merk ik wel, man wat een leven heb jij toch, dat zal straks niet meevallen om weer in de nederlandse samenleving te leven. ga je nog verder naar het noorden, ik proef van niet, jammer, daar is het schitterend, en dan naar medillin, tegenwoordig wat rustiger dan tijden terug, maar nog steeds een drugge stad, kijk uit voor de farc, en succes, ola

  leen

 4. Helen Strang says:

  Hoi Jan Gerben,
  Fijn om weer iets van je te horen. Je maakt nog al wat mee zeg, je moet daar wel durf voor hebben. Betsy heeft heel wat te verduren, maar ze houdt zich kranig. Denk je nooit; “waar ben ik aan begonnen”??
  Je verhalen zijn heerlijk om te lezen na een dag vol met drukte op werk en prive. Geniet ervan hoor, want je weet nooit of je er ooit weer kan komen. Kijk je wel uit in de komende landen?
  Het moet wel een hele belevenis zijn om met motor op een catamaran te gaan.
  Hier alles zo zijn gangetje. Op werk weer vele veranderingen, maar dat is niet anders.
  Hoop snel weer iets van je te horen. Ik denk geregeld aan je, vooral dat je overal veilig doorheen komt en dat je je sterker gaat voelen.
  Groetjes Helen

 5. fred pieters says:

  Yo Desperado,
  Wat een wereld verhalen! You ran a bit hot in Panama…Ik ben jaloers op je >Respect! Wish i was out there with you met mijn BMW.
  Had alleen wat meer porno verwacht op dat tropische eilandje met 5 ! beautiful dutch girls….Met Gerard Twigt op een feestje in het clubhuis van de Ijsclub in Moordrecht nog Honey Hush gedraaid, thinking of you !
  And your Betsy will rock !.
  ps. Je woonark ligt er nog prima bij !
  Flying Fred

 6. Damien says:

  Great confirmation of what I’ve seen fm happening in the online groups I’m in and the people I follow. Thanks Kim! The rise of Snspchat has been a bit of a head scratcher but once i jumped in and tried it I saw the lure. Its fun, but it’s not easy to learn and still feels tough to stand out unless you’re already a name or pushing snap from your other social channels. Facebook Live on the other hand is easy and the payoff is immediate. Live interaction, more views, comments, and the personal connection is huge. It’s an exciting time to be in social media!

  http://allin1panel.com/blog/fundamentals-social-media-marketing-revealed/

Leave a Reply

Kommentare zu diesem Post abonnieren.